fbpx

Guardians of the Galaxy brengt humor, teamwork en vooral vette combat

Guardians of galaxy hands on

Of Star-Lord en zijn bonte bende ruimtepiraten de wrange nasmaak van Marvel’s Avengers kunnen wegspoelen? Wij gingen alvast aan de slag met de nieuwe Guardians of The Galaxy-game en kwamen best verrast van onze spacetrip terug.

MGG 2021 09 22 SCR 10 WITHLOGO EN


Disco disclaimer

Eerst en vooral: deze Guardians of The Galaxy heeft weinig gemeen met de Avengers-game die vorig jaar hard werd aangepakt omwille van zijn accute gebrek aan verse content. Dit avontuur rond Peter ‘Star-Lord’ Quill en zijn ruimterakkers wordt geleid door Eidos Montreal, die we kennen van Tomb Raider en Deus Ex. Hier geen bedenkelijk live service model zoals bij The Avengers. Ook geen co-op of multiplayer. Eidos Montreal koos voor een onvervalst singleplayeravontuur waarbij de nadruk op een sterk narratief én pittige combat ligt.

Onze speelsessie start ergens middenin de game. De Guardians zijn net ontsnapt uit de klauwen van Lady Hellbender en op weg om de prijs op hun hoofd af te kopen. Eenmaal aangekomen, vinden ze echter een verlaten Nova Core ruimtestation. Met een druk op de rechterstick activeer je Star-Lords visor en kan je de omgeving scannen op voorwerpen en tips.

De linkerschouderknop geeft dan weer toegang tot je commando-menu. Handig om weten: jij speelt in deze game enkel als Star-Lord, maar je kan de andere Guardians wel bevelen geven. Tijdens de gevechten en erbuiten. Nadat Raccoon de terminal heeft gehackt, ontdek je dat het ruimtestation vol intergalactische agentrobotten is overgenomen. En de spreekwoordelijke faeces is wel erg dicht bij de ventilator.

MGG 2021 09 22 SCR 13 WITHLOGO EN

Pittige combat

De Guardians staan plots tegenover een overmacht aan knokgrage ordehandhavers, waarbij je de keuze krijgt om meteen voor de confrontatie te gaan of wat tijd te rekken. Waarna het knallen geblazen is. De combat is spectaculair en uitdagend. Omdat je als Star-Lord zelf moet beuken, knallen met je Blasters en verschillende spectaculaire powermoves uithalen. Maar ook omdat je de andere Guardians kan bevelen. Zo kan je Drax een explosieve ton tegen de tronie van een baas laten werpen, of Gamora een flitsende aanval met haar messen laten uitvoeren.

Elke Guardian heeft zo’n vier supermoves waaruit je kan kiezen en dat zorgt tijdens de battles voor een extra strategische dimensie. Eerst Groot enkele vijanden laten vastgrijpen met zijn wortels, om vervolgens Raccoon een joekel van een raket erin te jagen. De actie in het ruimtestation is onaflatend, soms zelfs overweldigend en altijd pittig.

De sterkere vijanden vergen een tactische aanpak waarbij je jouw team Guardians weldoordacht moet inzetten. Dit terwijl je zelf vaak vliegend je vijanden onder vuur neemt. En tussendoor even met een vette finisher een baddie naar het hiernamaals beukt. Star-Lord kan zijn tegenstanders ook veranderen in ijsstandbeelden dankzij een lading ijskogels. In de uiteindelijke versie zal Star-Lord over meer munitietypes beschikken. Die je ook moet inzetten om verschillende omgevingspuzzels tackelen.

MGG 2021 09 22 SCR 11 WITHLOGO EN

Huddle up!

De sfeer zit net als in de films, fantastisch goed. Zo kan je je bijvoorbeeld tussen battles tijd spenderen op je ruimteschip, de vertrekken verkennen en praten met je crew. Zo ontdek je wat Rocket met die paarse lama die net enkele stroomkabels heeft opgevreten wil doen. Ook vet: alles ziet er bijzonder gedetailleerd en filmisch uit. Net als God of War ziet het eruit als één naadloze take waarbij de camera soms overschakelt naar first-person en je zo bijvoorbeeld de Milano vanuit de cockpitstoel moet bedienen.

De game is doordrongen van de eighties sfeer, ook tijdens de battles. Zo kan je een gevecht even pauzeren en je kompanen rond je roepen voor een kort tactisch overleg. Net als in american football. Daarbij moet je de gemoedstoestand van je teamgenoten zien te lezen en erop reageren met de gepaste peptalk. Maak je de juiste keuze, dan worden je Guardians niet alleen tijdelijk sterker, maar trek je het slagveld terug op met een opzwepende eighties track. En geef toe, toch niets beter dan slechteriken de ruimte in te uppercutten op de synthesizertonen van Europe’s Final Countdown, toch?

Guardians of The Galaxy lijkt alles in huis te hebben om een episch actieverhaal te worden. Net als in de bioscoop. De geestige dialoogopties en gevatte oneliners, een ruimteboom vol abilities en perks die je kan vrijspelen, een craftsysteem om je wapens en abilities voortdurend te upgraden en veel meer. En dat Star-Lord niet lijkt op zijn Hollywoodevenknie Chriss Pratt, ben je meteen vergeten. Sterker, volgens ons kan dit wel eens de perfecte gamevertaling van de film worden.

Een reactie achterlaten