fbpx

GTA V stemacteur slachtoffer van swatting tijdens livestream

Ned Luke

Acteur Ned Luke, die de stem van Michael verzorgt in GTA V, werd het slachtoffer van swatting tijdens een livestream voor Thanksgiving. De acteur kreeg tijdens een GTA Online livestream een telefoontje dat een SWAT-team voor zijn deur stond.

Swatting is een vaak voorkomend fenomeen bij streamers waarbij een onbekende als grap belt naar de politie om een vals noodgeval te melden op het adres van de streamer. Resultaat is dat er een team van zwaarbewapende agenten het huis van de streamer binnenvalt. En de kijkers het live op de stream kunnen volgen.


Tijdens de livestream krijgt Luke plots een telefoontje. Aanvankelijk lijkt niets aan de hand, tot hij vertelt dat er een SWAT-team aan zijn huis staat en hij abrupt de livestream afsluit.

Ondanks de gevaren blijft swatting een populaire prank. Bij Luke kende het incident een goede afloop. Op X haalde hij aan dat het niet de eerste keer is dat hij met swatting te maken krijgt. Zo werden zijn persoonlijk gegevens jaren geleden gelekt, waardoor hij al vaker een SWAT-team over de vloer kreeg.

Een reactie achterlaten