fbpx

‘GTA 6 zit niet meer op schema, schuift mogelijk door naar 2026’

GTA 6 release 2025 2026

Hoewel we enkele dagen geleden nog te horen kregen dat GTA 6 in februari 2025 zou verschijnen, beweert de Amerikaanse website Kotaku iets helemaal anders. De ontwikkeling van Rockstars openwereldgame zou niet langer op schema zit en mogelijk doorschuiven naar 2026.

Op dit moment heeft Rockstar Games nog steeds een release window ‘2025’ in gedachten. Althans volgens de bronnen van Kotaku. Recent maakte de studio de beslissing om thuiswerk af te schaffen, waardoor het personeel zich terug naar kantoor moet verplaatsen. Veel werknemers hebben daar geen zin in, omdat ze te ver van een Rockstarkantoor wonen.


De studio zou de beslissing gemaakt hebben om meer kwaliteit te garanderen en leaks te minimaliseren. Al is dat niet de échte reden volgens de anonieme bronnen van Kotaku. De klokkenluiders beweren dat de ontwikkeling van GTA 6 niet meer op schema zit. Het management van de studio is nerveus en bezorgd dat de game zijn release window niet meer haalt en wil daarom alle hens aan dek.

Hoewel Rockstar Games voorlopig mikt op een release in het eerste kwartaal van 2025, lijkt dat volgens de bronnen van Kotaku niet realistisch. Een plausibele en haalbare launch window ligt volgens hen dichter bij herfst 2025. Als er echter onvoorziene problemen opduiken dan schuift de game sowieso door naar 2026.

Het hoeft niet te verrassen dat talloze werknemers van Rockstar dan ook bezorgd zijn om het komende jaar heel wat overuren te draaien. En dan is er nog Rockstars slechte gewoonte om elke release meermaals uit te stellen. 2026 dan maar?

Een reactie achterlaten