fbpx

GTA 6 wordt helemaal niet woke volgens GTA 5 stemacteur

Lucia

Ned Luke, de acteur die de rol van Michael verzorgde in GTA 5, is een grote fan van Lucia in de eerste trailer van GTA 6. Luke vindt de inclusie van een vrouwelijk hoofdpersonage ‘gigantisch’ voor de reeks. En hij reageert meteen op de kritiek dat Rockstar GTA 6 te woke wil maken.

De stemacteur loste het statement in een interview met IGN. Hij gaat zin tegen fans die vinden dat Rockstar te ‘woke’ wordt door de inclusie van een vrouwelijk hoofdpersonage. “Een heleboel clowns vinden dat Rockstar gebeten is door de woke microbe,” vertelt de stemacteur. “Geloof mij, GTA 6 wordt helemaal niet woke. En er zijn altijd vrouwelijke personages in GTA geweest, gewoon niet op deze schaal’.


Luke haalt hier een belangrijke discussie aan. Is een vrouwelijk hoofdpersonage in GTA echt zo erg? Vooral als we allicht ook als Lucia’s mannelijke partner kunnen spelen? Heldinnen als Lara Croft, Kassandra uit Assassin’s Creed, Claire Redfield, Jill Valentine en zelfs Aloy uit Horizon zijn immers ook bijzonder populaire personages.

Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten