fbpx

GTA 6 launch zal geen vertraging oplopen door mogelijke Hollywood stakingen

GTA 6 1

Na de stakingen in Hollywood, blijft ook een staking van de stemacteurs in de game-industrie een mogelijkheid. Onderhandelingen tussen vakbonden en de uitgevers zijn aan de gang. De grote baas van Take-Two is niet bezorgd en bevestigt dat de release van GTA 6 daardoor niet in het gedrang zou komen.

Toen Strauss Zelnick gevraagd werd of de release van GTA 6 nog zou opschuiven door een mogelijke staking, zei de Take-Two baas dat hij optimistisch was over de onderhandelingen. “Bij Take-Two staan goede werkrelaties centraal, dus moeten we een oplossing vinden waar iedereen baat bij heeft,” aldus Zelnick.


Mocht er toch een staking volgen, zal die geen impact hebben op de release van GTA 6. Allicht omdat alle performance captures volledig opgenomen zijn. De sequel van GTA Online vermeldde Zelnick opvallend genoeg niet. Die game zou immers regelmatige updates krijgen met nieuwe cutscenes. Hoe de uitgever dat aanpakt tijdens een mogelijke staking, is dan ook niet duidelijk.

Merk wel op dat stemacteurs nog niet in staking zijn, al wordt er wel onderhandeld voor betere loonvoorwaarden en meer bescherming tegen vervanging door AI.

Rockstar maakt bekend dat we begin december de eerste trailer van GTA 6 te zien krijgen.

Een reactie achterlaten