fbpx

GTA 6 gaat finale fase van ontwikkeling in, Rockstar schaft thuiswerk af

GTA 6

Nu GTA 6 in de finale fase van ontwikkeling komt, eist Rockstar Games dat alle werknemers vanaf april terug full time op kantoor gaan werken. Dit om lekken te voorkomen en om de productiviteit te verhogen. Volges de vakbonden reageren de werknemers woedend op de beslissing van Rockstar om thuiswerk af te schaffen.

Het nieuws komt van Bloomberg die de interne mail van Rockstar naar zijn personeel heeft kunnen inkijken. Daarin eist Rockstar dat alle werknemers vanaf april 2024 vijf dagen per week terug naar kantoor te komen werken.


Sinds corona werkte een groot deel van de Rockstar developers van thuis uit. Nu de laatste lijn naar release van GTA 6 is ingezet, moet dat volgens Jenn Kolbe, hoofd van Rockstar Publishing, veranderen. Werken op kantoor heeft volgens Kolbe verschillende ’tastbare voordelen’.

Rockstar wil vooral dat GTA 6 in 2025 met de hoogst mogelijke kwaliteit wordt afgeleverd en daarvoor is werken op kantoor noodzakelijk.

De werknemers reageren alvast kwaad. Volgens de vakbonden die de werknemers vertegenwoordigen is het afschaffen van thuiswerk een roekeloze beslissing van Rockstar. Veel werknemers wonen niet meer dichtbij kantoor, terwijl anderen om praktische redenen werken op kantoor niet meer zien zitten.

De Britse vakbond The Independent Workers’ Union of Great Britain dreigt met mogelijke stakingen wanneer Rockstar zijn eisen doorzet. Of de releasedatum van GTA 6 in het gedrang komt? Die kans is groot.

Een reactie achterlaten