fbpx

Grote baas van Take-Two bevestigt meer Red Dead games

Red Dead

Dat Red Dead Redemption 2 voor uitgever Take-Two Interactive een schot in de roos was, staat buiten kijf. Uit een interview met grote baas Strauss Zelnick blijkt alvast dat er meer games zullen verschijnen in de westernreeks.

Het gesprek met Zelnick vond plaats tijdens de Jefferies Virtual Global Interactive Entertainment Conference. Zelnick kreeg de vraag of reeksen als Red Dead nog lang zullen blijven bestaan. En zijn antwoord was positief.


Volgens Zelnick hebben ze bij Take-Two een vaste regel: “Enkel franchise die echt fantastisch zijn, mogen blijven doorgaan. Vergelijk het met James Bond. De laatste film was alweer geweldig. Eigenlijk wil je dat jouw franchise even goed is als James Bond. Maar eerlijk gezegd zijn er weinig die binnen die categorie vallen. Ik geloof dat Red Dead daar eentje van is, alsook GTA.”

Opvallend: Zelnick vermeldt tegelijk dat de populariteit van de franchise niet automatisch garant staat voor veel sequels. Want dan bestaat de kans dat het publiek de reeks snel beu wordt. Om die reden hoef je dus ook geen regelmatige releases voor GTA en Red Dead te verwachten.

Zelnick stelt dat uitgevers doordacht te werk moeten gaan en franchises voldoende laten rusten. Als ze dat niet doen, dreigen ze hun franchise kapot te maken. “Wij proberen elke keer opnieuw een geweldige ervaring te creëren,” vertelt Zelnick nog, “en lassen genoeg pauze in tussen releases, zodat er altijd een zekere verwachting is bij fans.”

Woorden waar EA, Activision en Ubisoft misschien nog wat lessen uit kunnen trekken. Al is de rustpauze tussen GTA V en GTA 6 misschien toch wat langer dan verwacht. Take-Two lijkt de leegte nu op te vullen met remasters, zoals de pas verschenen Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Volgens nieuwe geruchten zouden ook remasters van Red Dead Redemption en GTA IV in ontwikkeling zijn.

Volgens het lek op 4chan zou de Red Dead Remaster droppen in het tweede kwartaal van 2023. De game is volledig opgebouwd in de engine van Red Dead 2 en de map van de eerste game zou uitgebreid worden met die van deel 2. Aan de gameplay en het verhaal zou niet veel veranderen, al zouden verschillende dialogen een verwijzing hebben naar Arthur.

De GTA IV remaster zou dan weer verschijnen in het vierde kwartaal van 2023. De game zou verbeterde graphics krijgen met meer NPCs en voertuigen in de stad. Daarnaast zou de titel de besturing krijgen van GTA V en een aantal easter eggs bevatten van GTA 6.

Of dit klopt? Dat is natuurlijk maar de vraag. Gezien eerder al bekend raakte dat de ontwikkeling van GTA 6 niet van een leien dakje liep en dus nog later zal komen dan gepland, zijn mogelijke remasters wel een oplossing voor Take-Two om geld in het laatje te krijgen.

Die van Red Dead Redemption zien wij wel zitten. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten