fbpx

Greedfall 2: The Dying World krijgt nieuwe trailer

Greedfall 2

Uitgever Nacon en ontwikkelaar Spiders Studio hebben een verse trailer gelost voor Greedfall 2: The Dying World. De game zet verhaal van het mysterieuze eiland van Teer Fradee verder, al krijg je deze keer het eiland te zien vanuit het perspectief van de inheemse bevolking.

Als speler krijg je de controle over een bewoner van Teer Fradee afkomstig uit een klein dorpje op het eiland. Wie zich de eerste game herinnert, weet dat het eiland een mysterieuze magie en verschillende onbekende wezens huist.


Wanneer je tijd aangebroken is, word je door de hoge Priesteres Mev op pad gestuurd voor een magisch ritueel om een Doneigad te worden, een soort van beschermende sjamaan. Een moeilijke taak, want het eiland wordt al jarenlang gekoloniseerd door buitenlandse machten die de natuur van Teer Fradee vernietigen met industrialisatie.

Zoals in de eerste game, maak je tijdens het avontuur een heleboel keuze die het verdere verloop van het verhaal zullen beïnvloeden. Daarnaast bepalen jouw keuzes je relaties met je bondgenoten en je reputatie bij verschillende bevolkingsgroepen.

Voor de combat gaat Spiders sterk de mosterd zoeken bij Dragon Age. BioWare was altijd al een groot voorbeeld voor de studio, maar in Greedfall 2 zijn die invloeden nog duidelijker aanwezig. De game heeft nog steeds real-time gevechten, maar je kan tactische pauzes inlassen. Daarnaast heeft elk personage een eigen rol, waardoor diversiteit in gevechten een belangrijkere rol zal spelen.

Greedfall 2 komt deze zomer in early access voor pc. Een volledige release volgt later in 2025 voor pc, Xbox en PlayStation. Hieronder vind je een volledige roadmap die alle updates voor de early access in kaart brengt.

Greedfall 2 roadmap

Een reactie achterlaten