fbpx

Google verkiest concurrent GeForce Now boven Stadia voor zijn Chromebooks

GeForceNow

Tijdens een presentatie van zijn nieuwe Chromebook-aanbod stelde techgigant Google gisteren dé oplossing voor om te gamen op zijn doorgaans minder krachtige laptops: gewoon streamen via GeForce Now van Nvidia. Een bijzonder vreemde zet, want Google heeft met Stadia ook gewoon zijn eigen cloud gaming-dienst.

Google Stadia werd anderhalf jaar geleden nochtans met veel bombarie voorgesteld: het moest zelfs een vierde ‘consolemerk’ worden. Maar enkele weken geleden sloot het bedrijf zijn twee eigen gamestudio’s die aan exclusives bezig waren, en werden de Stadia-ambities flink naar beneden bijgesteld.


Iedereen verwachtte dat Stadia nu gewoon een Google-dienst zou worden, ingebakken in de andere producten van het bedrijf, maar de beslissing om dat eigen merk zelfs niet te pushen tijdens een Chromebook-voorstelling laat zien dat ook dat allerminst vanzelfsprekend is. Google kiest dus liever voor de streamingdienst van Nvidia, dan die van zichzelf.

Waarom Google niet gewoon de voorkeur geeft aan zijn eigen dienst Stadia? “Stadia werkt evengoed op de Chromebooks, en we werken ook samen met het Stadia-team. Maar we wilden een andere optie voorstellen met GeForce Now”, zei John Maletis, hoofd productontwikkeling voor Chrome OS, tegen Invader. “Het is een merk dat erg bekend is onder gamers, en hun bibliotheek van beschikbare games is opmerkelijk.”

Google gaf de presentatie vooral om in de verf te zetten dat Chromebooks het afgelopen jaar plotseling een relatief succes zijn geworden. Er werden in 2020 bijna 30 miljoen Chromebooks verkocht, een toename van 74 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Een reactie achterlaten