fbpx

God of War Ragnarök gameplay toont nieuwe gevechtsmoves

De combat van God of War was al sterk, maar in God of War Ragnarök krijgt Kratos nog meer combat moves. Dankzij een verse gameplayvideo krijgen zelfs een glimp van Kratos’ nieuwe vaardigheden.

De gameplayvideo (via Gameinformer) toont verschillende nieuwe manieren waarop Kratos zijn vijanden te lijf kan gaan met de Blades of Chaos en de Leviathan Axe. Zo is volgens lead combat designer Mihir Sheth de combat opgebouwd rond het concept ‘Kratos speelt met zijn eten’.


Santa Monica Studio heeft verscheidene mechanics bedacht waarmee je vijanden kan jongleren, als het ware. Zo kan je je aanvalsmoves steeds verder upgraden om spelenderwijs je vijanden de kop in te slaan.

Adsense - In Article After ParaGraph 2

Daarnaast wordt de driehoekknop gebruikt voor gloednieuwe Weapon Signature Moves. Zo kan Kratos zijn wapens infuseren met vuur- of ijsenergie, voor enkele elementaire aanvallen waarmee je jouw vijanden in lichterlaaie kan zetten of bevriezen.

Ook Kratos’ schilden zorgen voor extra aanvalsopties. Door aanvallen af te weren op het laatste moment voor impact, kan je met Dauntless een bash attack activeren die vijanden achteruit duwt.

Het Stonewall-schild absorbeert op zijn beurt kinetische energie. Als je aanvallen blijft blocken, bouwt de energie zich op. Eenmaal volledig opgeladen, kan je Stonewall in de grond slaan om een schokgolf te creëren die vijanden wegblaast. Ideaal als je overweldigd wordt.

De combat lijkt ook een stukje sneller en verticaler dan in voorgaande game. Zo kan Kratos nu met een grappling move zich tijdens gevechten snel ophijsen naar een hoger gelegen platform.

God of War Ragnarok komt op 9 november naar PS5 en PS4.

Laat een reactie achter