fbpx

God of War geïnspireerd door afgevoerde Star Wars-serie

De eerste demo van God of War introduceerde meteen een pak nieuwe elementen. De coole Blades of Chaos moeten plaatsruimen voor een magische bijl, het camerastandpunt is anders en Kratos heeft een zoon. De Griekse godenmepper zal voor het jongetje zijn woede proberen in toom te houden, waardoor de speler een compleet andere Kratos te zien krijgt. Een verhaalelement dat geïnspireerd werd door een geannuleerde Star Wars-serie.

Natuurlijk is een Kratos zonder woede ook voor de ontwikkelaar een hele uitdaging. Kijk maar naar God of War: Ascension. Toch wilde bedenker Cory Barlog de Griekse veteraan een tweede kans geven door hem in een vaderrol te plaatsen. In een interview met VentureBeat vertelde Barlog dat het idee niet warm onthaald werd:


“Het eerste idee was om Kratos een tweede kans te geven als vader. Maar verschillende collega’s gaven me al vreemde blikken: ‘hoe ga je dat klaarspelen?’ En dan begin je na te denken. Hoe zou Kratos dat aanpakken? Als hij op zoek gaat naar verlossing, handelt hij enkel uit eigenbelang en is hij egoïstisch. Dat is de oude Kratos. Dat zou geen nut hebben, omdat hij dan nog steeds hetzelfde is. Maar het idee dat iets buiten Kratos hem motiveert om te veranderen, dat is belangrijk. Hij weet al lang dat hij het anders moet aanpakken. En die verandering komt er omdat hij niet dezelfde fouten wil maken als in het verleden (nvdr: zijn familie vermoorden).”

Op die manier wordt Kratos meer dan alleen een symbool voor gratuit geweld, terwijl het tegelijkertijd toch een deel blijft van zijn persoonlijkheid. Het idee van een bad guy die sympathie kan opwekken, haalde Barlog bij een afgevoerde live-action serie van Star Wars:

“Toen ik bij Lucasfilm werkte, mocht ik het script voor de geannuleerde tv-show van Star Wars lezen. Het was een van de meest verbazingwekkende dingen die ik ooit ervaren heb. Ik gaf om The Emperor als personage. Hij werd voorgesteld als een sympathieke man, die geterroriseerd werd door een hatelijke, harteloze dame. Zij was echt een hardcore gangster en ze vernietigde hem gewoon als persoon. Ik huilde bijna toen ik dit aan het lezen was. En toch gaat het hier over The Emperor, die gast die bliksem uit z’n vingers schiet.”

Cory Barlog liet weten dat hij diezelfde schrijfstijl ook gebruikte voor God of War, zodat hij een versie van Kratos kon bedenken die zowel oude als nieuwe fans aanspreekt. De game is momenteel in ontwikkeling voor PS4.

Een reactie achterlaten