fbpx

Ghost of Tsushima krijgt dit jaar gratis online co-op mode

Verrassing! Ontwikkelaar Sucker Punch heeft aangekondigd dat Ghost of Tsushima dit najaar een online co-op modus krijgt. Ghost of Tsushima: Legends wordt gratis voor wie de samoeraigame op PS4 heeft. In de nieuwe modus mag je met drie andere online samoerai in co-op een nagelnieuw verhaal beleven. Met nieuwe vijanden gebaseerd op de Japanse mythologie.

Op de officiële PlayStation Blog geeft developer Darren Bridges meer uitleg. Legends wordt een aparte modus die niet de avonturen van Jin volgt, maar van vier legendarische krijgers van Tsushima. Terwijl de singleplayer focust op verkenning van een mooie, open wereld, gaat Legends eerder de donkere, bovennatuurlijke kant op. Zowel de locaties als de vijanden zijn geïnspireerd op Japanse folklore en mythes. De focus van Legends ligt op co-op vechten en actie.


Volgens Bridges kan je met zijn twee of met zijn vier spelen. Er zijn vier verschillende klassen om uit te kiezen: Samoerai, Hunter, Ronin of Assassin. Elke klasse heeft unieke vaardigheden. Speel je Legends met zijn tweetjes, dan kan je een reeks co-op verhaalmissies starten die steeds moeilijker worden. Hierop wordt verder gebouwd op de combat uit singelplayer met nieuwe magische twisten waarbij de samoerai hun aanvallen moet synchen.

Speel je met vier, dan kan je Sruvivalmissies tackelen die steeds moeilijkere golven vijanden op je afstuurt. Zoals de Oni, nieuwe vijanden let bovennatuurlijke krachten. Na de launch van Ghost of Tsushima: Legends zal Sucker Punch ook nog Raids toevoegen waarbij vier samoerai naar een andere dimensie worden gestuurd om het op te nemen tegen een angstaanjagende vijand.

Ghost of Tsushima: Legends verschijnt nog deze herfst en komt als gratis update naar de game.

Met een groepje samoerai mythologische beesten en krijgers aan stukken hakken? Klinkt vet! Wat denken jullie ervan?

 

Een reactie achterlaten