fbpx

Ghost of Tsushima fans zamelen geld in voor herstelling op het eiland

Tsushima

Alweer een uitstekend voorbeeld van hoe awesome de gaming community kan zijn. Zo hielpen fans van PS4-excluseve Ghost of Tsushima bij het inzamelen van geld voor een herstelling op het eiland van Tsushima, nadat een wervelstorm daar brokken maakte.

Afgelopen september raasde een wervelstorm over het eiland van Tsushima, waarbij de Torii Gate aan de Watatsumi Shrine het begaf. Het bouwwerk ligt nu vernield in het water.


Om de vernielde Torii Gate te herstellen, werd in november een crowdfunding campagne opgestart via Camp-fire, een Japans alternatief van Kickstarter. Heel wat fans van Ghost of Tsushima vonden hun weg naar de campagne en deelde ze gretig op sociale media.

In totaal werd er zo’n 27 miljoen yen, ofwel €213.000 verzameld. De organisatoren zijn dan ook uiterst tevreden. Daarnaast hebben ze hun dank uitgesproken aan alle Ghost of Tsushima fans die de campagne deelden en eraan bijdroegen.

Als alles goed gaat, zou de Torii Gate hersteld moeten zijn in augustus. Ook wordt er een monument bij geplaatst met de namen van alle personen die meer dan 10.000 yen schonken.

Hieronder nog enkele foto’s van de schade die de wervelstorm aanrichtte;

Tsushima BeforeTsushimaTsushima pieces

Een reactie achterlaten