fbpx

Geruchten over nieuwe Silent Hill laaien weer op

Silent Hill

Momenteel draait de geruchtenmolen rond Silent Hill weer op volle toeren. Verrassend genoeg is het deze keer Konami, de uitgever van de reeks zelf, die de geruchtenstroom in gang zette. Op een ietwat verdachte manier.

De bal ging aan het rollen toen Konami plots een throwback video postte van de alarmsirene uit Silent Hill 2. Een bekend, maar ietwat creepy geluid als je het in de context plaatst van de game.


Meteen werd de tweet belaagd met tal van reacties. Fans vroegen zich af of Konami effectief van plan is om nog iets met de franchise te doen. De uitgever verontschuldigde zich in een tweede tweet voor het geven van valse hoop en verklaart dat-ie het geluid enkel postte omdat-ie livestream van Dead By Daylight aan het kijken was. Aangezien die game een Silent Hill uitbreiding heeft.

Daarna stuurde de uitgever nog een tweet de wereld in. Die luidt als volgt:

Wanneer we naar de Silent Hill account gaan kijken, valt wel op dat die pas in het leven geroepen werd in juli 2020. Waarom zou Konami voor een oude game verwijzen naar een gloednieuwe Twitter-account voor de franchise. Daarnaast verwijst de uitgever ook naar event, als de game ooit aangekondigd zou worden.

Nu is het zo dat er niet zo lang geleden al geruchten de ronde deden dat Sony als bemiddelaar zou werken met Konami en Hideo Kojima. Niet veel later dropte de bekende manga-artiest Suehiro Maruo op Instagram dat-ie zou werken aan een Silent Hills project. En vorige week loste een oud-veteraan van Game Informer dat zowel Sony als Microsoft nog enkele opvallende titels achter de hand houden.

Bovendien zou Sony een nieuwe State of Play lanceren tijdens de Tokyo Game Show in september. En dat zou het evenement kunnen zijn waar Konami zo losjes naar verwijst.

Allemaal loze aanwijzingen? Of zou er toch meer achter kunnen zitten. Wij zouden een nieuwe Silent Hill alvast niet erg vinden…

Een reactie achterlaten