fbpx

Gerucht: Star Wars Eclipse verschijnt pas in 2027

Star Wars Eclipse 1

Tijdens The Game Awards kondigde ontwikkelaar Quantic Dream zijn nieuwe game Star Wars Eclipse aan. Al duurt het nog een tijdje voor de titel echt in de rekken ligt. Waarmee we bedoelen: nog minstens 5 jaar. Althans als we nieuwe info van klokkenluider Tom Henderson mogen geloven.

Volgens een nieuwe video van Henderson worstelt de studio met engine-problemen voor de Star Wars game. Dat ving de man op van verschillende huidige en voormalige werknemers van Quantic Dream. Niet verrassend, gezien de studio zich tot nu toe focuste op verhaalgedreven games met minimale gameplay.


Nu Quantic Dream rechtstreeks overstapt op een massively multiplayer online game, is het nogal wiedes dat de bestaande engine dat niet kan trekken. Een dergelijke titel heeft veel meer complexe systemen, gameplay en interactiviteit.

Volgens Henderson meteen ook de reden waarom Quantic Dream zich deels liet overnemen door Tencent. De studio had financiële middelen nodig om zijn hardware uit te breiden. En dus ook om een nieuwe engine te bouwen. Een van de werknemers vertelde Tom Henderson zelfs dat de studio volledig overgenomen wordt door de Chinese mega-uitgever als Quantic Dream het Star Wars project, alsook een paar andere projecten, niet volledig rond krijgt.

Volgens Henderson zou de game bijgevolg pas in 2027 het licht zien. Wie had gehoopt om snel onder het virtuele bewind van de Hoge Republiek in het Star Wars universum te leven, zal dus nog wat moeten wachten. Wij zijn vooral benieuwd hoe Quantic Dream een dergelijk ambitieus project zal aanpakken. Wachten tot de eerste trailer in 2025?

 

Een reactie achterlaten