fbpx

Gerucht: Sony wil Square Enix opkopen

Sony square enix

Sony maakte recent bekend dat het zint op meer overnames en het lijkt erop dat de uitgever zijn volgende aanwinst gevonden heeft. Zo zou Sony bijzonder veel interesse hebben in de Japanse uitgever Square Enix.

Vorige week verkocht Square Enix zijn Noord-Amerikaanse studio’s Eidos Montreal, Crystal Dynamics en Square Enix Montreal, inclusief bekende series zoals Tomb Raider en Deus Ex. Wat overblijft van de uitgever zou nu opgekocht kunnen worden door Sony. Dat vertelt voormalig IGN-redacteur Greg Miller in zijn YouTube-show PS I Love You XOXO.


Tijdens de meest recente aflevering van zijn PlayStation show, deelde Miller dat hij een tijdje geleden van verschillende bronnen had vernomen dat Sony zit te azen op Square Enix. Dat zou ook de reden zijn waarom Square Enix zijn Noord-Amerikaanse studio’s verkocht aan Embracer Group. De uitgever moest immers afslanken om een aantrekkelijke overnamepartner te worden.

Als Square Enix zich effectief bij Sony zou aansluiten, is dat natuurlijk geen verrassing. Beide partijen hebben al jaren een goede verstandhouding. Square Enix is immers een van de weinige third-party uitgevers die op regelmatige basis PlayStation exclusives lanceert. Denk maar Final Fantasy VII Remake en het aankomende Forspoken.

Nu goed, voorlopig is het nog een gerucht. Tot het officieel bevestigd wordt.

Een reactie achterlaten