fbpx

Gerucht: remake van Assassin’s Creed IV: Black Flag in ontwikkeling

assassins creed black flag

Volgens een vers gerucht zou de remake van Assassin’s Creed IV: Black Flag effectief in ontwikkeling zijn bij Ubisoft. De officiële onthulling zou later dit jaar gebeuren.

In juli 2023 deed het gerucht de ronde dat Ubisoft de goedkeuring had gegeven voor een remake aan zijn studio in Singapore. De pre-productie van de game zou in september 2023, van start zijn gegaan. Althans als we een update op een LinkedIn-profiel mogen geloven.


Ubisoft Singapore werkte tot nu toe volop aan de piratengame Skull and Bones, maar vanaf september 2023 werden er een heleboel werknemers overgeplaatst naar een nieuw en onaangekondigd project. Allicht de remake van Black Flag.

De overplaatsing van werknemers werd gespot door de Nederlandse streamer JorRaptor, die een voorbeeld deelde op zijn kanaal:

Natuurlijk blijft het project zonder een officiële bevestiging van Ubisoft slechts een gerucht, maar gezien de eerdere geruchten omtrent de remake, lijken de puzzelstukjes nu in elkaar te vallen. Voor Skull and Bones ontwikkelde Ubisoft Singapore de naval gameplay voor Black Flag. De uitgelezen partij voor de remake dus.

Mogen we in de toekomst opnieuw het ruime sop doorkluiven met allerlei zeemansliederen van onze crew? Zie jij dat zitten?

Een reactie achterlaten