fbpx

Gerucht: ‘Final Fantasy 16 in de maak bij Square Enix’

Final Fantasy

Square Enix heeft tal van projecten in de pijplijn zitten. Zo werkt de uitgever niet alleen aan het tweede deel van Final Fantasy 7 Remake, maar ook aan twee andere Final Fantasy-projecten. Zo zou Final Fantasy 16 in ontwikkeling zijn en een compleet nieuw project met de naam Crimson Arbitrium: Agni’s Anthology.

Het gerucht komt van een anonieme post via 4Chan. Toegegeven, 4Chan is niet het platform met de grootste geloofwaardigheid, maar de klokkenluider deelt wel enkele interessante details. Die afkomstig zouden zijn van een insider met nauwe contacten bij de marketingafdeling van Square Enix. Volgens hem zou de uitgever minstens twee nieuwe games onthullen tijdens het Summer Game Fest.


Eerst en vooral is er Final Fantasy 16. Dat wordt een actie-RPG met een open wereld en vrije exploratie van volledige continenten, gigantische steden en duistere kerkers. Regisseur van de game is Naoki Yoshida. Een naam die we vooral kennen van Final Fantasy 14. Het nieuwe project zou een traditionele fantasy game worden met Steampunk invloeden. Het gevechtssysteem zou dan weer elementen van Final Fantasy 15 en Dark Souls combineren. Het klassieke Job-systeem uit oudere delen zou een comeback maken en je kan uitrusting naar believen aanpassen.

Volgens de klokkenluider begon de ontwikkeling van het project al in 2017 met de Unreal Engine 4. Toch is het team nog aan het twijfelen om de overstap naar Unreal Engine 5 te maken. Verder zouden er al plannen zijn voor dlc, omdat Square Enix de game wil lanceren met live-service. De release zou gepland zijn voor 2021.

Ten tweede is er Crimson Arbitrium: Agni’s Anthology. Daarover lost de klokkenluider geen details, al doet die naam denken aan de Agni’s Philosophy tech-demo van 2012. Wie zich dat niet herinnert, kan de video hieronder checken. Zou de uitgever het concept dan toch uitgewerkt hebben in een groter project? Hopelijk komen we binnenkort meer te weten.

Uiteraard blijft al deze info slechts een gerucht, dus neem ‘m zeker met een korreltje zout. Of er effectief iets van klopt, zullen we natuurlijk pas weten wanneer het Summer Game Fest ten einde is.

Een reactie achterlaten