fbpx

Gerucht: Bully 2 werd geschrapt omwille van GTA 6

Bully 2

Terwijl GTA 6 zo goed als een zekerheid is, lijkt het erop dat de langverwachte sequel op Bully er niet snel komt. Volgens een nieuw gerucht was Bully 2 effectief in ontwikkeling, maar heeft de game moeten plaats ruimen voor de ontwikkeling van GTA 6 en Red Dead Redemption 2, alsook de blijvende ondersteuning voor GTA Online. Te veel projecten, dus werd Bully 2 in 2017 geschrapt.

Het nieuwe gerucht komt van voormalige Rockstar insider Tez2, die beweert dat de pre-productie van GTA 6 al startte in 2015. Na twee jaar werd het project zo groot dat er meer ontwikkelaars voor nodig waren. Om die reden werd Bully 2 in 2017 geannuleerd.


Toch was GTA 6 niet de enige oorzaak achter de teloorgang van Bully 2. Een andere insider van Rockstar die zich Yan2295 noemt, bevestigt het verhaal op reddit. Hij voegt eraan toe dat het voor Rockstar onmogelijk was om aan drie gigantische projecten tegelijkertijd te werken. Gezien zowel GTA 6 als Red Dead Redemption 2 (dat in 2018 verscheen) al enorm veel tijd opslorpten, werd Bully 2 zonder pardon geschrapt. Of althans in de koelkast gestopt.

Natuurlijk gaat het hier om een gerucht, al is het wel aannemelijk. Red Dead Redemption 2 was een geweldig succes voor Rockstar en de populariteit van GTA Online blijft een vaste waarde voor de studio. Ongetwijfeld wil Rockstar dat succes verderzetten met GTA 6.

Maar misschien halen ze ooit Bully 2 terug uit de koelkast?

Een reactie achterlaten