fbpx

Gerucht: Amazon wil EA overnemen

Amazon EA

Wil retailgigant Amazon uitgever EA overnemen? Sinds deze morgen duikt op elke nieuwssite het gerucht op. De multinational zou zelfs vandaag nog met een officieel bod komen voor EA. Waarna de aandelenkoers van EA met 15% de hoogte in ging.

Dat Amazon een stevige poot in de game-industrie wil, dat is al lang zo. Niet alleen kocht het afgelopen jaren verschillende developers, ook het streamingplatform Twitch is sinds 2014 in handen van Amazon.


Of Amazon nu ook uitgever EA zal overnemen? Volgens geruchten staat Amazon op het punt om een bod uit te brengen en zo de nieuwe eigenaar van onder andere Battlefield en FIFA (binnenkort EA Sports FC). Al zijn die geruchten volgens nieuwszender CNBCD voorbarig.

Volgens journalist David Faber van CNBC klopt dat nieuws vooralsnog niet. Zijn bronnen vertellen dat Amazon op dit moment geen plannen heeft om uitgever EA een voorstel te doen.

Natuurlijk is dat geen officiële bevestiging van Amazon zelf, maar het tempert de gemoederen wat. Mocht er dan uiteindelijk toch een bod komen, dan krijgt Amazon mogelijk franchises als Apex Legends, Battlefield, Dragon Age, Mass Effect en veel meer in handen.

Wat denken jullie? Zou een overname een goede zaak zijn of niet?

Een reactie achterlaten