fbpx

Gelekt: The Elder Scrolls VI komt niet naar PlayStation consoles

Elder Scrolls 6

Terwijl gamers ongetwijfeld het gigantische universum van Starfield nog aan het verkennen, kijken velen ook uit naar The Elder Scrolls VI. Volgens recent onthulde interne documenten van Microsoft, verschijnt die game te vroegste in 2026 en niet op PlayStation-consoles.

Xbox-baas Phil Spencer liet in het verleden uitschijnen dat The Elder Scrolls VI een Xbox-exclusive zou worden. Logisch, gezien Microsoft uitgever Bethesda heeft gekocht. Maar  tijdens de hoorzittingen in de rechtszaak over de Activision-Blizzard deal, liet Spencer plots in het midden of de game naar PS5 komt. Volgens de Xbox-baas wordt elke release immers op een case-by-case scenario bekeken.


Een nieuw vrijgegeven document van de rechtszaak bewijst echter het tegendeel. Filmwebsite The Verge kreeg een intern overzicht van Microsofts releasestrategie in handen. Die chart toont alle Bethesda-releases sinds Microsofts overname van de uitgever in 2018 en brengt zowel de geschatte release window als platformen in beeld.

De kolom van The Elder Scrolls VI bevestigt zeer duidelijk dat Microsoft niet van plan is om de game naar PlayStation-consoles te brengen. Opvallend is de release window, die vastgesteld wordt op ‘2026 of later’.

Axios-journalist Stephen Totilo merkt op dat de chart tegenstrijdig is met getuigenissen die tijdens de rechtszaak afgenomen zijn. Zo haalt Totilo nogmaals aan dat Xbox-baas Phil Spencer vertelde dat The Elder Scrolls VI nog minstens vijf jaar in ontwikkeling zal zijn en er nog helemaal geen beslissingen waren genomen over platformen.

Microsoft Bethesda releases

Een reactie achterlaten