fbpx

Gelekt: nieuwe Battlefield heet Battlefield 2042, komt pas later naar current-gen consoles

Battlefield 2042

De volgende Battlefield heet vermoedelijk Battlefield 2042. Althans als we een nieuw lek op Reddit mogen geloven. Het bericht brengt heel wat details en screenshots van de game aan het licht. De game zou eerst voor next-gen consoles lanceren en pas op een latere datum naar PS4 en Xbox One komen.

Volgens het lek speelt de game zich 20 jaar na Battlefield 4 af. De weerseffecten spelen een belangrijke rol in de gameplay. Zo kunnen er op elke map wervelstormen opduiken en op sommige maps zelfs verwoestende tornado’s. De wervelstormen kunnen voertuigen optillen, terwijl tornado’s voertuigen in het rond slingeren.


De maps zijn ook een stuk groter geworden. Zo bestaat een map uit verschillende sectoren, die elk hun eigen conquest-locaties hebben. Als je weet dat elke sector er 3-4 te veroveren locaties heeft, is dat gigantisch. Spelers vechten dus nog steeds om deze hardpoints, maar zodra je een volledige sector in handen hebt, kan hij niet heroverd worden door vijanden.

Om teamwerk zoveel mogelijk te promoten, worden de Squad en Heroes mechanics uit Battlefront overgenomen. Per klasse kan je één Professional – want zo heten de Heroes in Battlefield 2042 – per squad hebben. Volgens klokkenluider HeroTK zijn ze niet overpowered, maar beschikken ze over gadgets die hun gameplay uniek maken. De medic professional heeft bijvoorbeeld een healing dart, waarmee hij bondgenoten op afstand kan genezen.

Verder biedt Battlefield 2042 ook een Attachment System. Zo kan elk personage twee extra wapencomponenten bij zich dragen. Is je vizier niet krachtig genoeg? Dan is het mogelijk om je Red Dot Sight te verwisselen met een Sniper Scope tijdens het spelen. Op voorwaarde dat je er eentje op zak hebt natuurlijk.

Tot slot kan je ook aan de slag met een wingsuit en grappling hook. Met die laatste kan je zowel gebouwen opklimmen als ziplines creëren om een helling af te dalen.

Eind deze maand zou EA een open beta voor de game organiseren, waarin twee teams van 64 spelers het tegen elkaar opnemen. De screenshots hieronder zouden afkomstig zijn uit de alpha test.

Battlefield 4

Battlefield 3

Battlefield 2

Battlefield 1

Een reactie achterlaten