fbpx

Gekraakte versie Resident Evil Village draait beter dan officiële release

De pc-versie van Resident Evil Village zorgt bij veel spelers voor technische problemen. Een hacker ontdekte dat de problemen veroorzaakt worden door Capcoms eigen copyright protection software. In een gekraakte versie omzeilde hij de beveiligingssoftware waarna de horrorgame plots veel vlotter draaide.

Het verhaal werd ook bevestigd door de technici van Digital Foundry. Vanaf release stootten de techneuten in de pc-versie op frequente framedrops, vooral tijdens gevechtssequenties. Met een enorm sputterende game als resultaat. Dat terwijl de consoleversies een stuk vlotter werken.


De hacker achter de gekraakte versie stelde dat het in zijn game niet het geval was. Toen hij de game wilde kraken, merkte hij op dat Capcom zowel zijn eigen software voor copyright protection gebruikte, alsook die van Denuvo. En die combinatie ligt aan de oorsprong van de technische problemen.

Zo merkte de hacker op dat de Denuvo-software de processor tijdens gameplay zeer zwaar belast. Met gevolgen voor de performance van Resident Evil Village. Iets wat Digital Foundry in hun analyse bevestigen. Door Capcoms veiligheidssoftware buitenspel te zetten, draait de game plots een stuk vlotter..

Als reactie heeft uitgever Capcom meteen te kennen gegeven dat de zaak wordt onderzocht en er een officiële patch volgt om de performance te verbeteren.

Een reactie achterlaten