fbpx

‘Er zit geen copyright op Carlton Dance’

Alfonso Ribeiro

Weet je nog dat acteur Alfonso Ribeiro, bekend om zijn rol als Carlton Banks in The Fresh Prince of Bel-Air, een rechtszaak aanspande tegen Epic Games? Ribeiro beweerde dat zijn ‘Carlton Dance’ zonder toestemming gebruikt werd in de game. Hij zou er alles aan doen om auteursrecht op zijn bekende moves te zetten.

Zijn plannen vallen nu in het water, want de Amerikaanse dienst voor Auteursrecht heeft besloten dat het gaat om een ‘simpele dansroutine’ in plaats van een choreografisch werk. En op algemene dansjes kan geen copyright berusten. Iedereen kan het dansje dus blijven gebruiken in games of andere media.


Het mag dus duidelijk zijn dat Epic Games alle rechtszaken over Fortnite-dansjes al in de broekzak heeft. Ook Backpack Kid en Orange Shirt Kid klaagden de ontwikkelaar aan, maar aangezien Ribeiro zich niet kan beroepen op auteursrecht, zullen de andere aanklagers dat ook niet kunnen. Resultaat: we mogen met z’n allen onnozele Fortnite-dansjes blijven doen. Niets beter om de community bij elkaar te brengen, toch?

Een reactie achterlaten