fbpx

Fortnite opnieuw aangeklaagd voor dance emote

Een nieuwe dag, een nieuwe rechtszaak voor de makers van Fortnite. Dit keer is het de moeder van de Orange Shirt Kid die de ontwikkelaar voor de rechter sleept, omdat hij nooit toestemming gaf om zijn ‘The Random’ dansje in Fortnite te steken. Eerder klaagden ook Alfonso Ribeiro en The Backpack Kid de studio aan om dezelfde reden.

De emote in kwestie is Orange Justice, een dansje gebaseerd op de bovenstaande video van de Orange Shirt Kid. Het juridisch rapport van de rechtszaak beschrijft dat Epic Games de jongen geen erkenning gaf voor het dansje en dat de ontwikkelaar ook geen toestemming gevraagd heeft om het dansje te gebruiken.


Leuke twist: Orange Shirt Kid had zijn dansje, dat hij zelf The Random noemde, ingestuurd voor de BoogieDown wedstrijd die Epic Games vorig jaar organiseerde. Deelnemers van die wedstrijden werden erop gewezen dat ze geen compensatie kregen en dat ze de rechten van hun moves moesten afstaan. Het dansje haalde de wedstrijd, maar werd niet de winnende emote.

De Fortnite community vond het dansje echter zo goed dat het toch een plaatsje verdiende in de game. Ze voerden actie en uiteindelijk werd The Random geïntegreerd als ‘Orange Justice’. Een speciaal geval dus, want of het dansje nu onder dezelfde regels valt als die van de BoogieDown wedstrijd, staat open voor debat. Iets wat de advocaten van de jongen ook opmerkten.

Geen idee of er auteursrecht op het dansje stond, want in dat geval mag Epic Games centjes op tafel gooien. Al gaat het hier allicht opnieuw om een poging om wat winst op te strijken van een gigantisch populaire game.

REACTIES (1)

  1. Hoe kan fortnite het geript hebben . Die jongen kan het dansje zelfs nog niet ? het is gemakkelijk voor het te zeggen dat het gepikt is als ge geld riekt ?

Een reactie achterlaten