fbpx

Game Mania zit in financiële problemen en zoekt overnemer

Game Mania

Winkelketen Game Mania zit in financiële problemen en moet op zoek naar een overnemer. Moederbedrijf Heroik heeft bescherming gevraagd tegen zijn schuldeisers, die de ondernemingsrechtbank van Antwerpen ook heeft toegekend. De gameretailer krijgt drie maanden om een overnemer te vinden.

Volgens Game Mania zijn er verschillende redenen waarom het financiëel niet goed gaat. Winkelketens krijgen zware financiële klappen door de verschuiving naar de digitale markt. De concurrentie tussen retailers is ook groot en door hoge inflatie zijn de kosten ook fors gestegen.


Game Mania heeft de bescherming aangevraagd om het behoud van activiteiten en werkgelegenheid te maximaliseren. De winkelketen heeft nu drie maanden om een overnemer te vinden. Gedurende die periode blijven de winkels open.

De keten geeft aan dat het al verschillende initiatieven nam om zijn positie in de markt te versterken. Zo is er een sterke focus op online verkoop en een uitbreiding van het assortiment. Ook lanceerde Game Mania een innovatief en succesvol winkelconcept in Genk. En dat zou moeten helpen in de zoektocht naar een overnemer.

Game Mania is al jarenlang de bekendste gameretailer in België en Nederland, ook al zijn de laatste jaren al een heleboel filialen gesloten. Momenteel heeft de keten nog 21 locaties in Nederland en 14 in België, plus een online shop. In totaal werken er 165 mensen voor het bedrijf.

REACTIES (2)

  1. Guido

    Omg mljn lievelings winkel
    Ik hoop echt uit
    mijn ♥️ dat ge iemand vind .

  2. Guido

    🍀🍀

Een reactie achterlaten