fbpx

Fysieke versie van Avatar game vereist online security check

Avatar

De fysieke versie van Avatar: Frontiers of Pandora vereist een online connectie om te spelen. Niet zozeer om extra data te downloaden tijdens je avontuur op Pandora, maar om veiligheidsredenen. Zo voert de game een online security check uit die verhindert dat je het kan spelen vóór release.

Reddit-gebruiker Interesting-Squash81 kreeg zijn fysieke exemplaar van Avatar: Frontiers of Pandora enkele dagen te vroeg in de bus. Zoals elke enthousiaste gamer, probeerde hij de game te installeren en op te starten. De installatie verliep vlot, maar spelen bleek onmogelijk.


Toen hij de game wilde beginnen, kreeg hij het logo van de game te zien met daaronder een ‘7 december 2023’ releasedatum. Interesting-Squash81 probeerde vervolgens de tijd en datum van zijn console aan te passen, om daarna de game in offline modus op te starten. Opnieuw zonder resultaat.

Het lijkt erop dat Ubisoft aan zijn fysieke games een online authenticatie toegevoegd heeft, waarbij de game gaat verifiëren of een specifieke datum gepasseerd is. De box art geeft aan dat een internetconnectie vereist is bij de installatie, al hadden we nooit verwacht dat het op deze manier gebruikt zou worden.

Nu goed, digitale games werken al jaren op deze manier. Hoewel pre-loaden mogelijk is, kan je games niet opstarten tot op de dag van release. Geen slechte zaak, want het voorkomt dat spoilers vroegtijdig hun weg naar het internet vinden.

Anderzijds is het natuurlijk wat minder voor het behoud van games op lange termijn. Mochten de servers van Avatar: Frontiers of Pandora ooit offline gaan, dan kan je de games dus niet meer installeren via de disc alleen. Tenzij Ubisoft na de release een patch lanceert die de online authenticatie overslaat.

Een reactie achterlaten