fbpx

Fysieke editie van Redfall bevat geen disc maar downloadcode

Redfall

Wie zijn games het liefst in een doosje koopt, is gewaarschuwd: de fysieke exemplaren van de co-op vampierenjager Redfall voor Xbox bevatten geen disc. In plaats van een schijfje vind je een downloadcode in het doosje. Volgens geruchten zou Microsoft willen afstappen van fysieke versies van hun Xbox exclusives.

Het nieuws werd gespot op de support website van Bethesda. Zo staat geschreven dat de fysieke Xbox exemplaren van Redfall een Xbox Play Anywhere code bevatten, waarmee je de game kan spelen op de Xbox Series X|S en de Microsoft Xbox App op pc.


Redfall vereist ook een permanente online connectie om te spelen. Als de Xbox servers met andere woorden offline gaan – zoals dat even gebeurde vorige zomer – kan je geen vampieren kapot knallen. Ook niet in singleplayer dus.

Tal van games hebben tegenwoordig wel DRM, dat een online check doet om piraterij tegen te gaan. Maar een permanente online connectie? Daar zijn de meeste uitgevers van afgestapt na hevige kritiek vanuit de game community.

Onze gok is dat de game zo vaak zal updaten dat een disc uiteindelijk nog weinig nut heeft. Maar zelfs dan zou de keuze er moeten zijn voor de consument. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten