fbpx

FTC gaat in beroep tegen Microsoft-Activision overwinning

Actiblizz

De Federal Trade Commission heeft bekendgemaakt dat het in beroep gaat tegen het oordeel van de Amerikaanse rechter om de Microsoft-Activision deal te laten doorgaan. Daardoor krijgt Microsoft alweer een stok tussen de wielen.

De rechter had beslist dat Microsoft zijn concurrenten genoeg toegevingen had gedaan en uitgever Activision Blizzard mocht overnemen voor 69 miljard dollar. Aanklager FTC had nog tot 14 juli de tijd om beroep aan te tekenen. En dat deed het ook.


Mocht Microsoft ook de zaak in beroep winnen, dan moet de uitgever nog aan tafel zitten met de Britse overheid dat de overname van Activision-Blizzard ook afkeurt.

In ieder geval is Microsoft behoorlijk teleurgesteld met de beslissing van de FTC om in beroep te gaan. Brad Smith, de CEO van het bedrijf, reageert scherp. Smith wil zich dan ook verzetten tegen elk obstakel dat Microsoft verhindert om de overname af te ronden.

Dat de strijd nog niet gestreden is, mag duidelijk zijn. En hoewel Microsoft duidelijk de overhand heeft in de VS, gooit de Britse overheid voorlopig nog roet in het eten. Die is nu in gesprek met Microsoft om een compromis te vinden. Al mogen we niet vergeten dat ook Canada zijn misnoegen tegen de deal uitte. Dat land ondernam voorlopig nog geen stappen om de overname te blokkeren.

Als uiteindelijk toch alles in het voordeel van Microsoft beslecht wordt, volgt er nog een laatste overkoepelende evaluatie die opnieuw obstakels op het pad van de uitgever zou kunnen gooien. De strijd is dus nog niet afgelopen.

Een reactie achterlaten