fbpx

From Software maakt Shadow of the Erdtree ietsje gemakkelijker na kritiek

Elden Ring shadow erdtree 2

Ontwikkelaar From Software heeft een verse update gelost voor de Elden Ring uitbreiding Shadow of the Erdtree. De patch past de moeilijkheidsgraad van de expansie aan, nadat pc-spelers klaagden dat de dlc veel uitdagender was dan de hoofdgame.

Shadows of the Erdtree bevat een leveling-systeem gebaseerd op Scadutree fragments. Dat zijn in-game items die gebruikt worden om je damage output en damage negation te bepalen. Ze bepalen hoeveel leven van je hp-balkje gaat als je geraakt wordt, maar dicteren ook de schade die je toebrengt aan vijanden.


Met de nieuwe update zijn de Scadutree fragments beter gekalibreerd. Waardoor je damage output hoger is en je damage negation veel sterker is. De volledige details kan je hier lezen.

Of de échte Elden Ring-fans daar ook tevreden mee zullen zijn? Allicht niet, want games van de studio staan bekend om hun hoge moeilijkheidsgraad. Dat From Software een toegeving doet, is dan ook best verrassend, al hebben de gemengde reviews op Steam daar allicht wat mee te maken.

Een reactie achterlaten