fbpx

Forza Horizon veteranen richten nieuwe studio op

Forza

Verschillende medewerkers van Forza Horizon 5 studio Playground Games, maar ook EA en Sumo Digital hebben de nieuwe triple-A studio Maverick Games opgericht in het Britse Leamington Spa. Het eerste project van de studio wordt een premium open-world racegame voor consoles en pc.

De studio werd opgericht door Mike Brown, voormalig Creative Director van Playground Games. Chief Operating Officer is Harinder Sangha, die co-directeur was bij Sumo Digital Leamington. Andere leden van Playground die de overstap maakten, zijn Tom Butcher (executive producer), Matt Craven (CTO), Gareth Harwood (content director), Fraser Strachan (audio director) en Ben Penrose (art director). Vanuit EA voegde ook Elly Marshall zich bij de studio als UI/UX director.


Het mag duidelijk zijn dat vooral Playground Games bijzonder veel talent verloren heeft. En dat wordt meteen benut, want volgens Maverick zou de studio voldoende financiering hebben. Ook is de ontwikkelaar nu al actief aan het werk aan zijn eerste game.

De studio wil zich profileren als ‘een werkplaats waar iedereen welkom is en waar input van elke medewerker geapprecieerd en aangemoedigd wordt’. Voor de spelers werkt de studio ‘aan een geweldige en hoogkwalitatieve game’.

Uiteraard zal het nog even duren voor we het project van Maverick Games in actie zien. Maar een open-world titel klinkt altijd interessant, toch?

Een reactie achterlaten