fbpx

Fort Solis verlegt de grenzen van ruimtehorror

Fort Solis

Dead Space en The Callisto Protocol waren best eng. Maar Fort Solis toont hoe griezelig ruimtehorror écht kan zijn. De makers dropten een nieuwe gameplaytrailer en die is best intens.

Fort Solis is volgens de makers een third-person thriller die zich afspeelt op het desolate oppervlakte van Mars. Als ingenieur Jack Leary ga jij op onderzoek in de basis van Fort Solis na een routine alarm. Als hij aankomt, is er geen levende ziel te bespeuren.


Terwijl de duisternis langzaam over de Fort Solis sluipt, voelt Jack zich hoe langer, hoe eenzamer. En toch moet hij uitzoeken wat er gebeurd is met de crew. Wie de trailer hieronder bekijkt, voelt meteen de spanning.

Terwijl games als Dead Space mikken op visuele horror, kiest Fort Solis het pad van de psychologische horror. Cool is trouwens dat de keuze die jij maakt, nare gevolgen hebben voor het verhaal. Waardoor je verschillende eindes kan beleven.

Leuk weetje: Jack wordt vertolkt door stemacteur Roger Clark die Arthur speelde in Red Dead Redemption 2. En ook Troy Baker die Joel speelt in The Last of Us speelt mee.

Fort Solis komt deze zomer naar PS5 en pc.

Een reactie achterlaten