fbpx

Firewatch krijgt free roaming en PS4 Pro features

Hoewel Firewatch van ontwikkelaar Campo Santo een strikt verhaalgedreven ervaring is, heeft de game nu ook free roam mode gekregen. Daarin kan je de wildernis van Wyoming doorkruisen op zoek naar de ideale screenshot.

Ben je het gezeur van Delilah even zat? Dan kan je de free roam mode simpelweg activeren via special features in het main menu. Enorm leuk is dat free roam, in tegenstelling tot het verhaal, een dag- en nachtcyclus bevat. Natuurfans kunnen het woud dus letterlijk opsnuiven en prachtige plaatjes schieten. De screenshots kunnen zelfs naar je opgestuurd worden als je ze neemt de in-game camera.


Fans van de game weten natuurlijk dat deze mode haaks staat op de begeleidende story mode, die met zijn vaste tijdsbepalingen altijd een unieke sfeer wilde oproepen.

Buiten de toevoeging van free roam, heeft Campo Santo bekendgemaakt dat Firewatch ook geoptimaliseerd wordt voor PS4 Pro.

Wie een PS4 Pro-console heeft, maar geen 4K-tv, kan genieten van snellere laadtijden, betere draw distances en schaduwen van hogere kwaliteit. Wie een PS4 Pro en een 4K-tv heeft, krijgt een in-game resolutie voorgeschoteld van 2560x1440p, terwijl de user interface aan native 4K gerendered wordt. Natuurlijk is de graad van detail ook veel hoger dan bij een gewone PS4.

Een reactie achterlaten