fbpx

Final Fantasy XVI krijgt 18+ rating opgeplakt

Final fantasy XVI 18

Dat Final Fantasy XVI donkerder wordt dan zijn voorgangers, werd al duidelijk uit de onthullingstrailer. Het lijkt er echter op dat Square Enix met de PS5 game nog een stapje verder gaat dan verwacht. De game kreeg alvast van de Europese gamekeuring een 18-rating opgeplakt.

De 18-rating werd gespot in een nieuwsbrief die Square Enix uitstuurde naar de fans en als een vuurtje rondging op Twitter. Het zou de eerste Final Fantasy zijn die in Europa zo’n hoge leeftijdsrating krijgt opgeplakt.


Hoe krijgt een videogame een 18-rating opgeplakt? Voor een dergelijke classificatie moet een game grof geweld, doden zonder reden of geweld tegen weerloze personages bevatten. Daarnaast zorgt de verheerlijking van illegaal drugsgebruik en expliciete seksscènes ook voor een 18-rating.

Of zulke elementen aanwezig zijn in Final Fantasy XVI, blijkt niet uit de trailer die we tijdens de PS5 showcase te zien kregen. Al zou een effectieve 18-rating het wel interessant kunnen maken. Op vlak van bruut geweld bedoelen we dan…

Een reactie achterlaten