fbpx

Final Fantasy XVI komt in de zomer van 2023 naar PS5

Tijdens de meest recente State of Play heeft Square Enix een nieuwe trailer gedropt van Final Fantasy XVI. Het nieuwe deel in de actie-RPG reeks komt in de zomer van 2023 naar PS5.

Het lijkt erop dat Square Enix in Final Fantasy XVI de moderne actiegameplay wil samenbrengen met de epische klassieke lore. En dat levert een game op die zowel oud en nieuw samenbrengt in een groots virtueel epos.


Althans, daar lijkt het op in de bovenstaande trailer. Hier lijken de magische, goddelijke wezens die eerder in de reeks bekend stonden als Eidolons – centraal te staan. De magische wezens sluimeren in verschillende personages en manifesteren zich als de grootste krachten van verschillende naties, die tijdens gigantische slagvelden met elkaar clashen.

Jouw personage wordt opgeslokt in het conflict en zal allicht het lot van verschillende naties bepalen. Waarbij je het mag opnemen tegen verscheidene van die oude goden. Fans van de reeks herkennen ongetwijfeld Ifrit, Shiva, Titan, Ramuh, Bahamut, Garuda, Phoenix en nog veel meer.

Square Enix mikt op een release in de zomer van 2023. De game komt enkel naar PS5.

Een reactie achterlaten