fbpx

Final Fantasy VII Remake nog steeds episodisch

Final Fantasy VII Remake

Square Enix heeft bevestigd dat Final Fantasy VII Remake nog steeds een episodische release krijgt, waarvan elke aflevering als een volledige game aanvoelt. Dat heeft de uitgever onthuld via een pers-release.

Aangezien de ontwikkeling van de Remake niet van een leien dakje verliep, door onder andere interne team-wissels en verschillende uitstellen, hoopten de fans dat Square Enix de episodische release zou laten varen. Niet dus.


Via een tweet, vertaald door ene Hansuramu, weten we nu dat de game nog steeds in verschillende delen zal verschijnen. Hoewel het een optimistische gok is, zien wij een release voor episode 1 in het najaar van 2019 en of ten laatste in het voorjaar van 2020 niet als onmogelijk. Daar zijn voornamelijk drie redenen voor.

De nieuwe State of Play trailer van Final Fantasy VII Remake toont enkel beelden uit de 10-15 eerste uren van de game. Logisch, gezien de episodische aard van de Remake. Maar episode 1 zou bijgevolg veel dichter bij een release kunnen staan dan verwacht.

Daarnaast heeft Square Enix ook een gigantische omzet voorspeld in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2019. In een vorig nieuwsbericht gingen wij ervan uit dat het om het Avengers Project zou gaan, maar nu de uitgever al liet vallen dat er ook meer nieuws van Final Fantasy VII Remake volgt in juni, zijn wij daar niet meer zo zeker van.

Ten slotte is er nog de onderstaande tweet, waarin Tetsuya Nomura laat weten dat bijna alles in de aanloop naar de launch al in gereedheid is gebracht.

Uiteraard blijft het een gok, maar dit kan absoluut geen toeval meer zijn. Tijdens E3 komen we allicht meer te weten. Tot dan houden wij onze vingers gekruist.

REACTIES (2)

  1. Damadtree

    Ugh, en hier zat ik te hopen dat, als ze de game nog eens zouden tonen, we ook de schitterende verrassing zouden horen dat ze stiekem van dat idioot episodisch concept (voor een AAA game toch) afgestapt waren en ze eigenlijk al voor 80-90% klaar waren met de full ‘game’ (‘experience’ in this case, whatever that may be…) 🙁 Oh, well. I’m still gonna buy it… Mijn hope en hype heb ik al bijgesteld sinds ik weet dat het episodisch is (FF7 blijft na MGS1 toch één van mijn meest gewilde remakes ooit, dit is niet wat ik gehoopt had maar beter dan niets).

  2. Nicolas Legley

    Ik hoop gewoon dat ze niet teveel gameplay over hebben genomen van ff15 (de slechtste ff ooit).

Een reactie achterlaten