fbpx

Final Fantasy IX remake duikt opnieuw op in database

FFIX

Geruchten van een Final Fantasy IX remake doen al langer de ronde, maar het bestaan van de game werd nog nooit bevestigd door Square Enix. Toch wordt het steeds moeilijker om de titel af te wimpelen als een gerucht, want er zijn opnieuw aanwijzingen gevonden dat een remake wel degelijk in de maak is.

Het nieuws bereikt via EpicDB, een website die allerlei statistieken bevat over de interne werking van de Epic Games Store, zoals SteamDB dat doet voor Steam. De recente launch van EpicDB bracht een waaier aan leaks aan het licht, waaronder eentje voor een project genaamd ‘Momo’. Doet denken aan de naam van een Moogle, toch? Niet verrassend, want Momo zou een codenaam voor Final Fantasy IX remake.


Hoe kunnen we dat met zekerheid zeggen? Omdat Project Momo geregistreerd is onder Square Enix. Bovendien zijn er een heleboel andere zaken aan verbonden, zoals een ‘Thieves Knives’ pre-order DLC. En nog belangrijker: een ‘Tetra Master Starter Pack’ DLC. Zoals fans van het origineel weten, is Tetra Master het in-game kaartspel uit Final Fantasy IX.

Enige nadeel is dat de oplijsting van alle bovenstaande items al dateert van 2023. Maar gezien de game ook al opdook in het heuse Nvidia lek jaren geleden, moet de titel echt in ontwikkeling zijn. Vraag is alleen wanneer Square Enix de game zal onthullen…

 

Een reactie achterlaten