fbpx

FIFA reageert: ‘Enkel voetbalgames met FIFA-naam bieden beste ervaring’

FIFA 1

EA heeft de naamsverandering van zijn voetbalgame aangekondigd en dat zet duidelijk kwaad bloed bij de voetbalfederatie. Het hoofd van FIFA laat weten dat enkel games met de naam FIFA de beste ervaring zullen bieden voor gamers en voetbalfanaten.

Voorzitter Gianni Infantino maakte het statement nadat EA bekendmaakte de samenwerking met FIFA te stoppen. EA wil niet langer het peperdure licentiecontract betalen en schrapt daarom FIFA uit de titel. Na FIFA 23 dit najaar wordt de reeks omgedoopt tot EA Sports FC.


De voetbalfederatie FIFA laat weten dat het ondertussen al samenwerkt met andere third-party developers om nieuwe FIFA-voetbalgames op de markt te brengen. In het najaar van 2024 moet al een nieuwe FIFA verschijnen, maar van een andere developer. Welke studio die lastige taak op zich gaat nemen, is niet bekend.

Daarnaast heeft de FIFA andere voetbalgames in ontwikkeling. De eerste – FIFA World Cup Qatar 2022 – komt dit najaar en belooft ‘nieuwe, interactieve ervaringen’. Ook voor de FIFA Women’s World Cup volgend jaar is er een game in de maak.

Dat de voetbalorganisatie de mislukte onderhandelingen met EA niet goed kan verteren, blijkt uit het persbericht. Volgens Infantino is ‘FIFA de enige originele titel voor officiële voetbalgames. De FIFA-reeks zal altijd blijven bestaan en de beste ervaring bieden voor voetbalfans.’

Al vergeet de man wel dat FIFA-games nu eigenlijk van nul moeten herbeginnen. Uitgever EA sleutelt al zo’n 30 jaar aan de formule, die voortdurend verfijnd en geëvolueerd werd. Maar kom, we wensen Infantino het beste toe met zijn nieuwe visie.

Een reactie achterlaten