fbpx

Fans niet te spreken over ‘nieuwe’ Red Dead Redemption

Red Dead Redemption

Rockstar kondigde Red Dead Redemption aan voor PS4 en Nintendo Switch. Geen remaster, geen remake, wel een eenvoudige port van het origineel. De re-release schoot bij talloze fans in het verkeerde keelgat door het gebrek aan verbeteringen en het hoge prijskaartje.

Zo vraagt uitgever Take-Two Interactive 49,99 dollar (bij ons allicht 49,99 euro) voor de bundel met Red Dead Redemption en Undead Nightmare. De nieuwe versie bevat geen ondersteuning voor multiplayer, weinig tot geen visuele verbeteringen en zelfs geen 60 frames per seconde. En dat zint de community niet.


Strauss Zelnick, CEO van Take-Two Interactive, heeft het prijskaartje van de bundel verdedigd. In een interview met IGN noemde Zelnick de prijs commercieel accuraat. Ook haalde hij aan dat Undead Nightmare een geweldige standalone titel was bij de launch. Volgens Zelnick zijn beide titels voor het eerst samen verkrijgbaar, wat maakt dat de bundel veel waarde biedt voor de consument.

Helaas denkt de community daar anders over. Op YouTube regent het negatieve reacties onder de onthullingstrailer. Op het moment van schrijven heeft de video meer dan 100. 000 dislikes. Met daartegenover zo’n 35.000 likes.

Ook op Reddit wordt de re-release met de grond gelijk gemaakt. Fans halen hier en daar zelfs een statement van Strauss Zelnick boven uit 2021, dat luidt als volgt:

“Remastering has always been a part of the strategy. We’ve done differently than the competition – we don’t just port titles over, we actually take the time to do the very best job we can making the title different for the new release, for the new technology that we’re launching it on.”

Anderen gebruiken dan weer citaten uit Red Dead Redemption 2 tegen uitgever Take-Two Interactive, zoals deze gebruiker. Neem zeker eens een kijkje in de Red Dead Redemption subreddit.

De teleurstelling was natuurlijk te verwachten, aangezien iedereen hoopte op een remake met moderne graphics, zoals Red Dead Redemption 2.

Wat vind jij van de re-release op PS4 en Nintendo Switch? Haal jij de game opnieuw in huis?

Een reactie achterlaten