fbpx

Fans blazen PS3 online multiplayer games nieuw leven in

killzone 2 multiplayer

Voor Call of Duty een gigantische franchise was, waren we aan het knallen in Killzone of Resistance: Fall of Man op PlayStation 3. En omdat sommige fans zo’n goede herinneringen hebben aan die titels, hebben ze de multiplayers van die games terug tot leven gebracht met emulatieservers.

Zoals je weet zijn heel wat online servers voor PS3 games al offline. Daardoor kan je nooit meer door de modder vlammen in MotorStorm of vijanden tot schroot herleiden in Warhawk. Dankzij een groep die zichzelf PSONE noemt – PlayStation Online Network Emulated – krijgen de multiplayers van alle bovengenoemde titels binnenkort een tweede leven.


De groep techneuten maakt de games weer speelbaar door de online protocollen van de PS3 te manipuleren, waardoor ze hun eigen servers kunnen opstarten. Spelers kunnen daarmee verbinden om opnieuw een heuse veldslag tussen de Helghast en de Vektans te organiseren.

Natuurlijk duurt het nog een poos vooraleer de PSONE groep alle PS3-games paraat heeft, maar MotorStorm, Killzone 2 en Warhawk werken al. Daarnaast wil de groep ook SOCOM: Confrontation, PlayStation Home, WipEout HD en Resistance: Fall of Man terugbrengen.

Of Sony binnenkort een legertje advocaten aan hun deur heeft staan? Dat is voer voor discussie. Zo zou PSONE het werk puur vrijwillig doen en is de groep niet uit op geld. Want de kansen op inmenging van Sony dus veel kleiner maakt.

Wie verbinding wil maken met één van de servers, moet wel wat voorbereidend werk doen op zijn PS3. De juiste instellingen voor je PS3 vind je hier.

Een reactie achterlaten