fbpx

Fan-made remake van Final Fantasy IX ziet er geweldig uit

Project Memoria

Benieuwd hoe een remake van Final Fantasy IX er zou uitzien? Check dan zeker de onderstaande video. Het filmpje geeft een uitgebreide kijk op Final Fantasy IX: Memoria Project. Dat is een fan-made concept remake, gemaakt in Unreal Engine 5, door een team van professionele ontwikkelaars en designers.

Het project zal nooit speelbaar zijn, maar probeert wel te vatten hoe de game eruit zou zien met moderne graphics. Dat levert een indrukwekkende gameplay demo op met levendige kleuren, een interessante grafische stijl en een stevige portie nostalgie. De video hierboven werd ontwikkeld in de loop van drie jaar. Ongeveer 50 mensen droegen hun steentje bij aan het project.


In de video zien we het eerste hoofdstuk van de game, waarin black mage Vivi de stad van Alexandria bezoekt om het toneelstuk van ‘I Want to be Your Canary’ te zien. Maar zoals fans weten, loopt dat niet zo goed af.

Of we ooit een remake van Final Fantasy IX te spelen krijgen? Dat is op dit moment onbekend. Al dook een vermelding van de game wel op in het gigantische en beruchte Nvidia lek van een tijdje geleden. Dat lek bevatte een waslijst aan onaangekondigde games, waarvan er ondertussen al een hoop verschenen zijn. Talloze fans koesteren dan ook de hoop dat we ooit een remake krijgen van deze klassieker.

Volgens Giant Bomb reporter Jeff Grubb is dat trouwens geen ijdele hoop, want de journalist liet vallen dat-ie onlangs nog een bevestiging heeft gekregen dat de game in ontwikkeling bij Square Enix. Wat de omvang van het project is, wist-ie niet te vertellen.

Zonder bevestiging van Square Enix, blijft het project natuurlijk een gerucht. Misschien krijgen we een aankondiging tijdens de Kick-off van Summer Game Fest nu Final Fantasy XVI bijna in de rekken ligt?

Een reactie achterlaten