fbpx

‘Familie Guillemot wil Ubisoft zelf opkopen om bedrijf te beschermen’

De Franse familie Guillemot die Ubisoft heeft opgericht, is van plan om alle aandelen van het uitgeversbedrijf te kopen, samen met een private investeringsmaatschappij. Dat wil de familie doen om externe buyouts te vermijden.

Het plan is een reactie op de geruchten van enkele weken geleden, toen financiële website Bloomberg schreef dat verschillende partijen geïnteresseerd waren in een overname van de uitgever, waaronder grote investeringsfirma’s zoals Blackstone Inc. en KKR & Co. Dat is niet naar de zin van CEO Yves Guillemot en zijn familie, die nu zelf meer eigendom willen over Ubisoft.


Opvallend is dat het aandeel van Ubisoft meteen zo’n 11% steeg toen de website Alpha Seeker het nieuws bracht. Momenteel bezit de Guillemot familie zo’n 16% van Ubisofts gewone aandelen en 22% van de stemgerechtigde aandelen, die haar toelaat om het beleid van het bedrijf mee uit te stippelen.

Om Ubisoft in handen te krijgen, zullen de Guillemots natuurlijk heel wat meer aandelen moeten aanschaffen. Vandaar het plan om de kosten te delen met een private investeringsfirma. Of de deal ook effectief doorgaat valt nog te zien, al heeft Ubisoft zich de laatste jaren al vaker verzet tegen overnames.

Zo wist de uitgever in het verleden ook al uit de klauwen van Vivendi te blijven.

Een reactie achterlaten