fbpx

Fallout tv-serie kan volgens makers ‘nog miljarden seizoenen’ krijgen

Fallout

De Fallout tv-serie zorgde voor een heropleving van Bethesda’s postapocalyptische franchise. Niet alleen startten talloze gamers Fallout 4 nog eens op, ook kijken veel mensen uit naar het tweede seizoen. Goed nieuws: volgens de showrunners kan Fallout eindeloos veel seizoenen krijgen.

In een interview geven showrunners Graham Wagner en Geneva Robertson-Dworet toe dat het succes een gigantische verrassing was. Vooral omdat de serie bewust niet gemaakt was voor het grote publiek. Sterker nog, de schrijvers penden het scenario voor zichzelf. En dat bleek succesvol: Fallout bereikte in amper twee weken zo’n 65 miljoen kijkers.


Hoe de toekomst voor de Fallout-serie eruit ziet? Wagner grapt dat de tv-serie wat hem betreft nog miljarden seizoenen kan doorgaan. Maar dat wordt volgens Wagner niet alleen bepaald door de showrunners. Intern werd al besproken om drie of vijf seizoenen te maken. Vijf seizoenen is nu aantrekkelijker gezien het gigantische succes van de serie.

Wagner blijft echter realistisch en merkt op dat de filmindustrie wispelturig kan zijn. Robertson-Dworet grapt zelfs dat de schrijvers over vijf jaar misschien vervangen zijn door robots. Volgens Wagner starten ze elk seizoen met het idee dat dat het laatste seizoen kan zijn. Om die reden wordt elk seizoen afgesloten als een geheel, maar blijft er toch genoeg ruimte om verder te gaan.

Voorlopig lijkt Fallout dus te eindigen met drie tot vijf seizoenen. Leuk vooruitzicht of niet?

Een reactie achterlaten