fbpx

HPTO

Ex-Rockstar medewerker: “GTA 6 gameplay ziet eruit als in de trailer’

GTA 6 lucia vice city

Dat GTA 6 onthuld werd met een geweldige trailer, staat buiten kijf. Al vragen kritische gamers zich natuurlijk af in hoeverre de graphics uit de video overeind zullen blijven in de uiteindelijke game. Een voormalige werknemer van Rockstar heeft er geen twijfel over: GTA 6 ziet er echt uit als in de trailer.

Zoals je kon zien in de trailer, serveert GTA 6 een bruisende open wereld vol level en vooral vol grafisch detail. Sceptische zielen stellen de haalbaarheid van dit grafisch niveau in vraag, al is er volgens ex-Rockstar werknemer Mike York helemaal geen reden tot paniek.


York werkte jaren als animator aan GTA V en Red Dead Redemption 2. In een video analyseert hij live de GTA 6 trailer vanuit het perspectief van een developer. En dat is best interessant.

Volgens York weten de devs bij Rockstar de consolehardware tot het uiterste te drijven en zullen ze met GTA 6 een game afleveren met een ongezien hoge graad van detail. De oud-animator is onder de indruk van de manier waarop Rockstar de graphics pusht.

Zo vertelt hij dat Rockstar in tegenstelling tot andere ontwikkelaars of uitgevers nooit cutscenes of CGI gebruikt voor trailers. Volgens York is alles wat je in de trailer ziet gewoon in-game en dus speelbaar. Dat zie je volgens hem ook aan de unieke levendigheid van de wereld. Iets waar enkel Rockstar in slaagt.

We mogen er volgens York dus zeker van zijn dat Rockstar met de eerste trailer een waarheidsgetrouw beeld schetst van hoe de game er uiteindelijk zal uitzien.

GTA 6 staat gepland voor release in 2025 en komt naar PS5 en Xbox Series (sorry, pc-gamers). De trailer verbrak ook het record van YouTuber MrBeast en werd op één dag tijd zo’n 100 miljoen keer bekeken en.

Een reactie achterlaten