fbpx

Ex-Rockstar baas dropt nieuwe trailer van Everywhere

everywhere rockstar.jpg

Ontwikkelaar Build a Rocket Boy – met voormalig GTA-baas Leslie Benzies aan het roer – heeft een verse trailer en info gelost van zijn nieuwe game/metaplatform Everywhere. Ook heeft de studio MindsEye onthuld, de eerste blockbuster die verkrijgbaar zal zijn in Everywhere.

Everywhere is volgens de ex-baas van Rockstar een nieuw gameplatform met oneindig veel mogelijkheden. Denk The Oasis uit de film Ready Player One, maar dan als echte digitale toepassing.


De centrale sociale hub van Everywhere heet Utopia en bestaat uit vier districten, elk met andere opties voor gameplay en creatie. In het Combat district kan je bijvoorbeeld deelnemen aan third-person actielevels, terwijl het racedistrict toegang biedt tot intense races. Utopia zelf wordt omringd door andere locaties.

Everywhere bevat een ingebouwde creatie-tool, ARC-adia, waarmee spelers hun eigen game in elkaar kunnen boksen. Users kunnen hun creatie – of een deel ervan – opslaan en uploaden naar de shop, waar andere spelers ze kunnen downloaden voor gebruik in hun eigen game.

De makers leveren naast Everywhere ook zelf games aan voor het platform. Zo wordt MindsEye de eerste premiumervaring die naar Everywhere komt. De studio noemt het een intense AAA action-adventure game, die zich afspeelt in een wereld van futuristische megabedrijven, obscure technologieën en complottheorieën.

De eerste trailer van MindsEye kan je hieronder bekijken en introduceert een open wereld zoals GTA. Het hoeft niet te verrassen dat MindsEye exclusief verkrijgbaar is via Everywhere en dus niet als standalone game bestaat.

Hadden we vermeld dat Everywhere geen NFTs of blockchain-elementen bevat? Allicht zal het platform een eigen in-game munt introduceren.

Everywhere verschijnt nog dit jaar op pc, consoleversies volgen later. Wat denk jij van ervan? Ambitieus genoeg?

Een reactie achterlaten