fbpx

Eve Online verbant Amerikaans politicus wegens corruptie

Eve Online

De wereld van Eve Online is indrukwekkend. Zo erg zelfs dat de game verschillende organisaties heeft om het reilen en zeilen van de in-game economie en activiteiten gaande te houden. Onlangs werd Brian Schoeneman, een Amerikaanse politicus, verbannen uit Eve Online wegens in-game corruptie.

Brian Schoeneman, een vertegenwoordiger van de Amerikaanse Republikeinse partij, maakte als Brisc Rubal deel uit van de Council of Stellar Management (CSM) in Eve Online. De in-game organisatie verdedigt de belangen van de spelers in de game. Schoeneman werd echter uit de groep gezet voor het gebruiken van insider informatie om illegaal in-game geld te verkrijgen.


Nochtans functioneert de Council of Stellar Management onder een strikt contract met ontwikkelaar CCP Games. Op die manier kan de organisatie feedback geven op toekomstige ontwikkelingen in de complexe systemen van de game.

Schoeneman zou contractbreuk gepleegd hebben door vertrouwelijke informatie door te spelen naar een speler van zijn alliantie, die op zijn beurt de info gebruikte om illegaal geld te verkrijgen. De politicus ontkent nochtans dat hij iets fout deed.

Niet dat het hem geholpen heeft, want ontwikkelaar CCP Games heeft hem verboden om deel te nemen aan toekomstige verkiezingen voor de Council. Ook werden zijn game-accounts permanent verwijderd.

Grappig genoeg baseerde hij zijn campagne om verkozen te worden tot lid van de Council op zijn ervaring als echte politicus. Check de video hierboven. Hopelijk haalt hij in zijn echte carrière zo geen streken uit…

 

Een reactie achterlaten