fbpx

EU keurt overname Bethesda door Microsoft goed

Micros Bethesda

De Europese Commissie heeft Microsoft officieel groen licht gegeven voor de overname van Zenimax. De Commissie onderzocht of de overname niet zou zorgen voor ongelijke concurrentie binnen de Europese markt. Dat is volgens het onderzoek niet geval, dus staat Microsoft alweer een stapje dichter bij het afronden van de overname.

Zoals je weet, kocht Microsoft het bedrijf Zenimax, waartoe uitgever Bethesda en al zijn gamestudio’s behoren, afgelopen jaar voor zo’n 7,5 miljard dollar. Op 5 mei werd die overname ook goedgekeurd door de Europese Commissie. De fusie is zelfs niet onderworpen aan enige vorm van voorwaarden, dus in dat opzicht heeft Microsoft zo goed als vrij spel.


Hoe lang het duurt vooraleer het overnameproces volledig rond is? Geen idee. Maar eens het helemaal is afgerond, vallen ontwikkelaars als Bethesda Games Studios (Fallout & The Elder Scrolls), Arkane Studios (Dishonored), MachineGames (Wolfenstein), Tango Gameworks (The Evil Within) en id Software (Doom & Rage) allemaal onder Microsoft.

Microsoft liet al eerder weten dat het bestaande deals, zoals de tijdelijke PS5 exclusiviteit voor Ghostwire Tokyo en Deathloop, zal respecteren. Al blijft het natuurlijk of de vragen of toekomstige titels van Bethesda multiplatform zullen blijven.

Todd Howard liet in een interview vallen dat grotere projecten wel eens multiplatform zouden kunnen blijven en hij zich The Elders Scrolls 6 of Starfield ‘moeilijk kan voorstellen als Xbox exclusives’. Al moeten we ook nuchter blijven: deze overname gebeurt nu eenmaal omdat Microsoft keihard op zoek is naar exclusieve content voor zijn gameconsoles…

Een reactie achterlaten