fbpx

Embracer Group wil ‘sequels, remakes en spin-offs’ van Tomb Raider en Deus Ex

Tomb Deus Ex

Enkele weken geleden raakte bekend dat Square Enix zijn Tomb Raider- en Deus Ex-studio’s verkocht heeft aan Embracer Group. De nieuwe eigenaar is duidelijk tevreden met de nieuwe aanwinst en wil sequels, remakes, remasters en spin-offs maken van zowel Tomb Raider als Deus Ex.

De uitgever loste meer details over de plannen voor zijn nieuwe games in een kwartaalrapport. Zo schreef Embracer Group dat het een uitermate positieve respons kreeg op de overname. Tegelijk ziet de uitgever enorm potentieel in niet alleen sequels van de franchises, maar ook in remakes, remasters, spin-offs en zelfs transmediale projecten.


Specifiek spitste Embracer Group zich toe op Deus Ex en Tomb Raider voor het statement, maar ook titels als Legacy of Kain en Thief zijn in overweging. Uiteraard zijn remasters en remakes niets nieuws, maar ze kunnen wel een voorloper zijn van toekomstige sequels.

Zolang Embracer Group Tomb zijn nieuwe gameseries niet als melkkoe behandelt en kwaliteit vooropstelt, zien we dit als positief nieuws. Ook wij zien immers een Tomb Raider 2 remake wel zitten. Vooral als je de beelden van deze geweldige fan remake bekijkt. Stel je maar eens voor hoe dat er zou uitzien in Unreal Engine 5…

Een reactie achterlaten