fbpx

“Embracer verkoopt Saber Interactive en Gearbox Software”

saber interactive embracer group

Embracer Group verkoopt dochterafdeling Saber Interactive voor maar liefst 500 miljoen dollar. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg. Ook ontwikkelaar Gearbox Software wordt binnenkort verkocht.

Als gevolg van de verkoop wordt Saber Interactive dat zo’n 3500 werknemers heeft eigendom van een groep privé investeerders. Ook is het bedrijf van plan om de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic verder te ontwikkelen. Nochtans werd de titel in 2022 weggehaald bij Aspyr Media, studio van Saber Interactive.


De verkoop maakt deel uit van Embracers herstructureringsplan nadat het gamebedrijf een investering van 2 miljard dollar misliep. Als resultaat werden er talloze studio’s gesloten en werknemers ontslagen. De verkoop van Saber Interactive en Gearbox Software is de volgende stap.

Saber Interactive heeft 20 studio’s onder zich. Van 3D Realms (bekend van de originele Doom) en 4A Games (Metro) tot Mad Head Games (Scars Above) en Aspyr (Tomb Raider I-III Remastered). Of ook alle studio’s onderdeel maken van de deal is niet bekend.

Bovendien zou Embracer ook de verkoop van Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Software bijna rond hebben.

Een reactie achterlaten