fbpx

Embracer Group haalt The Lord of the Rings en meer binnen

embracer

Uitgever Embracer Group die eerder dit jaar de Tomb Raider- en Deus Ex-studio’s kocht van Square Enix, heeft opnieuw enkele grote franchises binnengehaald. Zo scoorde de uitgever onder andere alle rechten op The Lord of The Rings, Killing Floor en meer.

De The Lord of The Rings-deal is meteen een van de grootste die de Zweedse gamegigant Embracer binnenhaalde. Embracer kocht het bedrijf Middle-earth Enterprises op dat al sinds 1976 eigenaar is van de rechten.


Dit betekent dat Embracer nu alle rechten van de films, games, bordspellen, merchandise en zelfs toneelstukken bezit. Videogames in het universum van J.R.R. Tolkien zullen voortaan ontwikkeld worden onder de vleugels van Embracer. De gamegigant wil ook nieuwe The Lord of The Rings-films gaan maken.

Daarnaast kocht Embracer vier gamestudio’s. Onder andere Tripwire Interactive (bekend van Maneater en Killing Floor) en Tuxedo Labs (Teardown) zijn nu ondergebracht bij Embracer.

Een van de opvallendste acquisities van de megadeal is echter die van Limited Run Games. Het Amerikaanse bedrijf maakt gelimiteerde fysieke verzameledities van games die voornamelijk digitaal te verkrijgen zijn.

Een hele lijst dus die het Zweedse gamebedrijf alleen maar groter maakt. Naast Sony, Microsoft en Nintendo lijkt het bedrijf een van de grote spelers te worden van de game-industrie. Wat denken jullie ervan?

Een reactie achterlaten